Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 4.6.2016 v OÚ OTVOVICE

27. 7. 2016

Zápis schůze ZO ČSV  Koleč

která se konala 4.6. 2016 na OÚ v Otvovicích od 16 do 18.30

PROGRAM

 

1.Uvítání a schválení programu schůze

2.Kontrola plnění úkolů z minulé schůze

3.Změny které bylo nutné provést po vydání oběžníku č.1 2016

4.Nařízení SVS  k provedení jarního preventivního přeléčení

5.Zpráva ze schůze OV ĆSV Kladno.která se konala 02.04.2016 v Brandýsku na Ćabárně

6.Současný stav přeregistrace našeho spolku.povinnost členů hlásit stavy včestev v daných termínech

7.Muzeum na zámku v Kolči.- náš spolek poskytne dokumentaci a včelařské pomůcky z doby továrny bratří Śvarců současně podpoříme soutěž na logo muzea.

8.Požadavek obce Brandýsek na náš spolek s pomocí v souvislosti oslav 700 let Olšan dne 11.06.2016 na Vodárně. Účast našich členů na Medové pouti v Kolči18.06.2016.

9.Přijetí nového člena do spolku př. Meidla - přijetí do funkce osvětováho referenta př.Tůmy

10.Výskyt moru plodu v okresech stř.kraje,chovatellé budou věnovat zvýšenou pozornost vletním období spadu roztočů.

11.Informace z kurzů ve VÚVč v Dole - Racionalizace - Med -

12.Projekce DVD Jak začít včelařit

13.Diskuze

14.Usnesení 

  1. Program byl schválen.  Přítomno 9 členů, 1 hostující, 1 žadatel o členství. 8 bylo omluveno. Pro malý počet přítomných a z důvodu volby - přijímání nového člena, je potřeba půl hodiny počkat se začátkem schůze.
  2. Bylo objednáno léčivo pro podzimní a předjarní léčbu. Dále byl objednán motor pro přestavbu kompresoru. Tento byl přítelem Smetanou vyměněn, konstrukce upravena a natřena a celý kompresor je již plně funkční. Doplnění seznamu souhlasu s používáním osobních dat a plná moc se zacházení z léčivy bude pro malou účast dokončena na příští schůzi.
  3. Vzhledem k úpravám právního řádu ČR, jsme byli nuceni doplnit do registračního listu i místopředsedu př. Norenka, který dodal čestné prohlášení. Poté bylo požádáno o nový registrační list. Registrace zatím neproběhla. Jelikož dochází ke změně v názvu organizace, bude zapotřebí zhotovit nové razítko.
  4. Po vydaní nařízení SVS k provedení předjarního preventivního ošetření, poprvé letos bylo vyhodnoceno dle extenzity varoázy v jednotlivých obcích dle procenta stanovišť bez nálezu. Veterinární správa stanovila provedení ošetření v obcích Blevice, Koleč, Mozolín, Týnec, Zvoleněves. Je nutné provést v těchto obcích letní ošetření a to 10 dnů po medobraní.
  5. Schůze OV SČV se konala 2.4. v Brandýsku na NSEV. Bylo projednáváno dokončení přeregistrací a výměna razítek, problémy v CISu a na to navazující nemožnost schválit rozpočet na tento rok. Byl odvolán tajemník pan Petrů a byl nahrazen ing. Šerák. Svaz přechází do května v emailové korespondenci ke společnosti Google, provází to řada problémů, proto bude zatím v užíbání stávající adresa cssv.kolec@seznam.cz. Př. Linhart upozornil na nevěrohodnost vyšetřování vzorků měli. Ten, kdo prodává med, měl by mít potvrzení o registraci od veterináře. Byl vysloven požadavek provádění léčení zdravotním referentem s platnými zkoškami. Včelař by měl mít na včelíně záznamy o léčeních, i pět let zpět. Př. Belušová požádala o pomoc při zajišťování oddělků pro začínající včelaře.
  6. Přeregistrace našeho spolku zatím není dokončena, byl zaslána ze svazu zpráva s upozorněním na doplnění údajů a vygenerování nové žádosti.
  7. Muzeum v Kolči – dokončuje se rekonstrukce západního křídla, k otevření by mělo proběhnout 1.srpna 2016. Za náš spolek zapůjčíme lis na mezistěny a třírámkový medomet od bří Švarců, bude předáno protokolárně. Další předměty, či dokumenty možno předat prostřednictvím jednatele, nebo přímo do muzea paní Jakubíčkové. Dále byla vyhlášena soutěž pro školy o logo muzea. Žáci vítězné třídy obdrží od našeho spolku med.
  8. Obec Brandýsek nás zve na oslavu výročí 700 let od vzniku části obce Olšany. Obec žádá o finanční příspěvek. Jelikož obec není na území ZO Koleč, nebude náš spolek přispívat. Je zde možné prezentovat stánkový prodej, nutné se nahlásit u pí Pasitiové tel: 602254446. Je nabízen prodej svazových sklenic na meds víčkem za 8,50 Kč, u pana Šípka v Buštěhradě tel: 777640848
  9. Byl jednohlasně přijat nový člen př. Meidl. Stanoviště bude mít v obci Otvovice. Pro nepřítomnost p. Tůmy neproběhla volba osvětového referenta.
  10. Výskyt moru plodu již v okr. Kutná Hora , Kolín, Příbram, Praha – východ, kde je v ochraném pásmu je i chovatel matek přítel Strnad. Je doporučena členům našeho spolku opatrnost, nepřevážet včelstva se starými úly a rámky. U vlastních včelstev provádět pravidelnou desinfekci úlů. Po posledním medobraní včas doplnit zásoby, omezit loupež. Velmi důležité je v období červen – srpen provádět varoamonitoring a znát intenzitu napadení při použití varoaden, či prážkového cukru. Pan předseda zdůraznil povinnost hlášení počtu včelstev k 15.2., 1.5., a 1.9. jednateli spolku.
  11. Kurzu racionalizace v VÚ Dolse zúčstnil pan předseda. Předpokladem úspěšného chovu je ctít zákonitosti včelstva, která třeba míti silná, s dobrým zdravotním stavem. Na stanovičti je doporučováno max 30 včelstev. Dobrá kvalita medu, max 18 %.vody.
  12. Projekce DVD Jak začít včelařit
  13. Diskuze
  14. Příští schůze se bude konat začátkem září nejpravděpodobněji 10.

Závěrem bych rád poděkoval příteli Ing. Purkrtovi, za zapůjčení klíčů od OÚ Otvovice, ač se nemohl zúčastnit a také příteli Smetanovy za opravu kompresoru.

zapsal př. R.Ryba