Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 27.2.2016 v OÚ OTVOVICE

22. 3. 2016

Zápis výroční členské schůze konané
27.2.2016 od 16.00 hodin
na OÚ v Otvovicích


Program výroční schůze
1) Zahájení a schválení programu schůze.
2) Zpráva o činnosti za rok 2015 v našem spolku.
3) Přeregistrace našeho spolku aktuální stav. nutnost u nových členů podepsat souhlas s používáním osobních dat pro CIS. také plnou moc se zacházením s léčivy.
4) Zpráva o hospodaření za rok 2015. stav finančních prostředků na účtu.
5) Zpráva revizní komise
6) Objednávka léčiv na období jaro-léto, varoamonitoring není dělán.
7) Volba osvětového, nákazového referenta.
8) Výsledky laboratorního vyšetření měli, případný postup jarní léčby.
9) Starý kompresor nákup motoru.
10) Povinnost hlášení stanovišť na obecni úřady.
11Návrch plánu činnosti na rok 2016.
12) Přednáška přít. Linharta.
13) Diskuze.
14) Usnesení




program byl schválen
pan předseda, přítel Smetana přednesl zprávu činnosti za uplynulý rok,
kde shrnul důležité momenty naší činnosti.
přeregistrace spolku je od začátku roku podaná, jednatelem byl vznesen telefonický dotaz spolkové právničce a dle jejího sdělení má naše organizace všechny potřebné doklady kompletní, avšak na vyřízení je nutné počkat. Upozorňuji, že nové sídlo našeho spolku je v obci Koleč, č.p.103.
Poznámka v týdnu po proběhlé schůzi, došel oběžník č.1/2016,
kde jsou vyjmenovány další doplňující podklady pro registraci, tak aby bylo v souladu s novými stanovami – nové vedení svazu zjistilo jisté nesrovnalosti. Jedná se o čestné prohlášení místopředsedy. Pan Norenko prohlášení podepsal, potvrdil a bylo předáno na svaz.
Souhlas s používáním osobních dat pro CIS a plnou moc se zacházením s léčivy bude provedeno při příští schůzi, Nebyly k dispozici formuláře.
Paní účetní přítelkyně Schrötterová přečetla stav finančních prostředků, Na účtu má náš spolek 21 660,-Kč, v pokladně 4 500,-Kč.
Předseda revizní komise přítel Purkrt přednesl revizní zprávu za uplynulý rok. Vedení účetnictví bylo kladně ohodnoceno, jediná chybějící drobnost. Postrádá kopii technického průkazu auta přednášejícího ing. Smělého. Jednatel př. Ryba se pokusí od pana Smělého doklad obstarat.
Na připravený formulář si mohli zúčastnění objednávat léčivo především proti varoáze. Domluvili jsme se na používání Varidolu a to ve verzích 40 a 81 ml.
Přítel Linhart upozornil na potřebu letní monitoringu spadu roztoče a v případě výskytu udělat včasné opatření.
Byl zvolen osvětový a nákazový referent, kterým se stala přítelkyně Kateřina Pazderů.
Byly přečteny výsledky vyšetření měli.
Nutné léčení u přítele Šarochy, provede pan Norenko, v dalších případech bude postupováno dle instrukcí veterináře.
Pan předseda upozornil na velmi bídný způsob, jakým byly vzorky předávány. Vzorek přítele S... byl vyřazen pro neadekvátní předání vzorku v listu papíru. Veterinář nařídil dodat nový vzorek. Příště bude takováto situace automaticky řešena jarním přeléčením. Proto bylo domluveno, že spolek koupí doporučené obaly a vzorky budou odevzdávány v těchto papírových ruličkách.
Dále byla zmíněna opakující se nesrovnalost a to ta, že v Lysolajích dochází k nedobrým, až kontroverzním výsledkům při odečtu roztočů ze vzorků. Již na okresním aktivu bylo rozhodnuto příští rozbory provádět ve VÚV v Dole.
Panem Smetanou byla nastolena otázka výměny jednoho kompresoru s dosluhujícím motorem. Byly navrženy dvě varianty. Buď koupit celé nové zařízení – možnost částečné dotace, nebo stávající kompresorovou část zachovat a koupit pouze nový motor a to HG 80, za 2 790,. Byla zvolena a odhlasována varianta B) pro výrazně levnější řešení. Pan Smetana, který ostatně uvedené zařízení obsluhuje, si vzal zajištění motoru a samotnou přestavbu na starost. Za to mu náleží velký DÍK :-)
Bylo upozorněno na končící termín hlášení umístění včelstev příslušné obci. K dispozici byly formuláře.
Na tento rok je plánováno otevření včelařského muzea na zámku v Kolči. Z našeho spolku bude zapůjčen lis na mezistěny a některá čísla časopisu Včelařství. Byly jsme též osloveni jako členové s prosbou o darování či zapůjčení exponátů, kdy je kladen důraz na původní výrobnu včelařských výrobků bratří Švarců, která se nacházela právě v Kolči. Pan Smetana bude za tímto účelem kontaktovat dědičku původních vlastníků, zdali by tento projekt nepodpořila.
Samozřejmě, kdokoli by cokoli zapůjčil, tak bude jedině dobře. Ceněny jsou propagační materiály, fotografie a samozřejmě historické úly a pomůcky pro včelaře a včelaření.
Dále bylo upozorněno na důslednější monitoring varoázy. V tomto ohledu se osvědčila varoadna, dnes již samozřejmost nových úlů.
V minulém roce se nám podařilo zorganizovat jednu přednášku a jeden zájezd. V tomto roce bychom rádi na toto navázali. Zahajujeme přednáškou př. Linharta, jenž bude následovat.
Přednáška p. Linharta – Jarní rozvoj včelstev
diskuse
předběžně byla domluvena další schůze na začátek června, ještě před medovou poutí.
Pozvánky budou včas rozeslány.


Počet účastníků 24 členů, a dva registrovaní


Děkuji manželů Maršálkovým za přípravu občerstvení a panu Purkrtovi za zapůjčení zázemí.


19.3.2016
zapsal R.Ryba