Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 25.2.2017 v 16:00 v kulturním domě na Staré v Otvovicích

22. 3. 2017


Zápis z výroční členské schůze ZO ČSV Koleč

konané 25.2. 2017, v salónku restaurace Na Staré, v Otvovicích

 

počet zúčastněných 22 členů

omluveno 10 lidí

 

  1. Úvod, odsouhlasení programu
  2. Zhodnocení roku 2016, kdy v loňském roce se konaly čtyři členské schůze a dvě přednášky.

Mezi nejdůležitější body bylo zakoupení nového motoru k vyvíječi aerosolu, jenž byl jednak zakoupen, ale i provedena přestavba a celková repase. Vyvíječ byl i následně otestován, zkalibrován a bylo s ním již provedeno podzimní léčení. Práce provedl předseda spolku, přítel Jaroslav Smetana, za což mu byl vyjádřen velký dík, ústy přítele Zdycha.

Další významnou událostí loňské sezóny bylo otevření Včelařského muzea v Kolči, kterému náš spolek a někteří členové zapůjčili, či darovali exponáty. Museum se nachází v nově zrekonstruovaném západním křídle Kolečského zámku.

V loňském roce naše organizace pořádala dvě včelařské přednášky. A to přítele Linharta  a Ing. Jindry z Roudnice. Přednášky byly velmi přínosné, leč bohužel nepříliš hojně navštívené, k velké škodě členů.

V prosinci pak proběhly na Kladně Medové vánoce, tentokráte zaměřené na včelaře, součástí byly jak přednášky, tak i promítání filmů s včelařskou tématikou. Během této akce bylo předáno příteli Zdychovi vyznamenání.

  1. Objednávka léčiva – přítomní mohli objednat léčivo na jarní a letní přeléčení a přípravek na desinfekci úlů
  2. Zpráva o hospodaření spolku: na účtu máme 23 550,- Kč, v pokladně v hotovosti  se nachází 3 635,- Kč
  3. Revizní správa konstatovala, že je vše v pořádku.
  4. Návrh na zvolení za osvětového referenta přítele J. Tůmu, který se stará o chod a aktualizaci našich Webových stránek, pro nepřítomnost nebylo provedeno.
  5. Opětovné upozornění členů na povinnost hlášení počtu včel v termínech 15.2., 1.5., a 1.9. jednateli a dále nahlášení stanovišť včelstev na příslušný OÚ.
  6. Výsledky laboratorního vyšetření měli na varoázu,

limit přes tři roztoče na úl překročili

Honzů J., Kinterová V., Novák J., Smetana J. a Švec M.

U těchto členů dojde k jarnímu přeléčení nátěrem plodu. Ještě budeme čekat na stanovisko veterináře, pro možné lokálnější ošetření v místech větších nákaz.

  1. Dotace byly na tento rok upraveny termínově a to tak, že termín podání žádosti je do 15.5. 2017 a fakturace předat do 15.7. blíže časopis včelařství, lednové číslo

 

Bylo podáno občerstvení – hovězí guláš s chlebem.

 

 

zapsal R.Ryba