Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 21.11.2015 OÚ OTVOVICE

21. 12. 2015

Zápis členské schůze konané 21.11.2015 od 16.00 hodin na OÚ v Otvovicích

 

1. Programu byl schválen.

Přítomno 18 členů, 2 žadatelé o členství. 3 byly omluveni.
 

2. Kontrola plnění úkolů z minulé schůze. viz dále
 

3. Byla přednesena zpráva revizní komise - kontrola účetnictví za rok 2015. Bylo shledáno v pořádku, Je potřeba doplnit doklady k dotaci D1 – předány při změně jednatele. Byla provedena volba třetího člena revizní komise – nutné dle nového OZ. Stal se jím přítel Šlenc.
 

4. Vytipování nového sídla naší ZO - stávající sídlo z důvodu splnění nových podmínek daných novým OZ není možné. Bylo domluveno a odhlasováno jednání s OÚ Koleč, kde by sídlo bylo nejpříhodnější. Pověřen pro jednání byl jednatel.

Pozn. Dne 8.12. bylo zastupitelstvem obce Koleč projednáno a schváleno nové sídlo ČSV Koleč na adrese Koleč 103. Velice tímto děkuji paní starostce Skolilové za velmi vstřícné jednání.

 

5. Byli přijati dva členové – paní Milada  Bláhová a Jaroslav Novák.
 

6. Vyhodnocení exkurze na včelí farmu k příteli Cihlářovi, který má okolo 1000 včelstev, buduje moderní provoz, med prodává ve sklenicích do ½ kg obsahu, hovořil o celkovém úbytku včelí pastvy, pančování medu...
 

7. Poslední podzimní léčení proběhne 6.12., po týdnu dát podložky. Po 30 dnech, okolo 5. ledna odebrat měl, vysušit a následně předat do 25. ledna 2016 na OÚ Otvovice.
 

8. Dne 15.11. proběhla přednáška o letošní Apimondii. Pan doktor Švamberk představil prezentaci její návštěvy. Na výstavě byli přítomni většinou asijští výrobci, byly presentovány nejnovější informace ze světového včelařského dění, např. testování na antibiotika. Přítel Švamberk obdržel zlatou cenu za svojí knihu  Včelí pastva.
 

9. Výplata dotace D1, úhrada členských příspěvků na rok 2016 a za léčivo. Nepřítomní členové budou obvoláni. Podepsané seznamy doručí jednatel na ústředí. Splněno, odevzdáno.

 

10. Členové, kteří navrhovali změnu termínů pořádání schůzí se nedostavili. Nikdo nepředložil návrh...

11. Diskuze

12. V únoru by se měla uskutečnit další schůze – po obdržení výsledků vzorků měli.

Závěrem bych opět rád poděkoval příteli Ing. Purkrtovi, za zapůjčení klíčů od OÚ Otvovice, ač se nemohl zúčastnit.

        

         zapsal př. R.Ryba